Депутат від «Єдина Росія» Журавльов відкликав свій законопроект про позбавлення осіб нетрадиційної орієнтації батьківських прав

 Як стало відомо сьогодні, 19 жовтня, з інформації, представленої в електронній базі даних нижньої палати парламенту, депутат Держдуми Олексій Журавльов /"Єдина Росія"/ відкликав свій законопроект щодо позбавлення осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації батьківських прав.

 Документ, який був внесений до Держдуми 5 вересня, пропонував доповнення статті 69 Сімейного кодексу, де перераховані підстави щодо позбавлення батьківських прав, зокрема: жорстоке поводження з дітьми, ухилення від батьківських обов’язків, хронічний алкоголізм або наркоманія, умисне вчинення злочину проти здоров’я або життя своїх дітей або подружжя.

 Законопроект депутата Журавльова передбачав у цей перелік включення нового пункту – «допущення нетрадиційних сексуальних відносин».

 Як підкреслювалося в пояснювальній записці, у разі прийняття поправки «підставою для втрати батьківських прав стане сам факт для нетрадиційної сексуальної орієнтації обох батьків або одного з них».

Related Post

 Раніше Держдумою Російської Федерації був прийнятий закон, що забороняє пропаганду нетрадиційних сексуальних відносини серед неповнолітніх. На думку депутатів від «Єдина Росія», «слідуючи слову закону, подібна пропаганда забороняється не лише у засобах масової інформації, а й у сімейному колі».

 За словами депутата Журавльова, «у разі допущення сексуальних контактів з особами своєї статі одним з батьків дитини або обома батьками, шкода, що буде завдано психіці дитини, не може обчислюватися Кодексом Російської Федерації з адміністративних правопорушень, через те, що батько чи мати є прикладом наслідування для своєї дитини».

 Виходячи з цього, депутат Журавльов вважає, що в ситуації, що склалася, батьки повинні позбавлятися своїх батьківських прав.

 За матеріалами: РИА Новости

 

Leave a Comment