fbpx
Політика

Генпрокурор України розповів, за яких умов Тимошенко можуть відправити за кордон

 Генеральний прокурор України Віктор Пшонка запевнив, що політичні сили у Верховній Раді повинні підготувати і прийняти проект закону, в якому будуть чітко визначені механізми виїзду засуджених за кордон і гарантії їх повернення в Україну. У такому випадку, розповів голова ГПУ, пенітенціарна служба, суди і прокуратура будуть виконувати цей закон.

 Віктор Пшонка наголосив, що зараз у вітчизняному законодавстві немає ніяких регулювань, які дозволяли б засудженим виїжджати за кордон. Якщо такий закон і буде прийнятий в Україні, то він повинен стосуватися всіх людей, а не тільки екс – прем’єр – міністра Юлії Тимошенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Потрібно також пам’ятати і про кримінальну справу корпорації ЄЕСУ, яке в даний момент розглядається судом», – додав Генпрокурор України.

 За словами Пшонки, Юлія Тимошенко так і не з’явилася ні на один виклик до суду. Тому, вважає прокурор, у справі корпорації ЄЕСУ судді повинні також вирішити питання заходу. Варто відзначити, що під час свого дводенного візиту до Польщі генеральний прокурор України поспілкувався зі своїм польським колегою, – генеральним прокурором Андрієм Сереметом. Крім того, Віктор Пшонка зустрівся з представниками Верховного Суду Польща. Темою розмов на цих зустрічах була, крім усього іншого, ситуація з реформою української прокуратури.

Читайте також:  Петер Сійярто виконав черговий наказ від МЗС рф

 Додамо, що сторони також обговорили і проект меморандуму про співпрацю між Генеральними прокурорами України та Польщі. Зокрема, українські та польські прокурори збираються співпрацювати в галузі обміну пропозицій екстрадицій та обміну інформацією.

 Нагадаємо, що Віктор Янукович упевнений, що Верховна Рада України може прийняти рішення про можливість відправки екс – прем’єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон. Президент пообіцяв підписати закон щодо «питання Тимошенко».

Читайте також: