fbpx
Суспільство

Вілкул передав експонати часів ВВВ у дніпропетровський музей

 Віце – прем’єр – міністр України Олександр Вілкул та голова фонду Леоніда Бикова актор Володимир Талашко передали до дніпропетровського музею імені Дмитра Яворницького цінні експонати часів Великої Вітчизняної війни.

 За словами Вілкула, для кількох поколінь українців одним з найзнаковіших фільмів, в якому розповідається про історію Великої Вітчизняної війни, є фільм «У бій йдуть одні старики».

 «У цьому фільмі мова йде про героїзм льотчиків, інженерів і піхотинців – всього нашого народу. Сьогодні ми передаємо залишки легендарного літака ЛА 5 до музею імені Дмитра Яворницького, який, так само як і у фільмі "В бій ідуть одні старики", захищав небо нашої Батьківщини», – розповів Олександр Вілкул.

Читайте також:  Французький іноземний легіон очолює етнічний українець Кирило Ющенко (ВІДЕО)

 Зазначимо, що останки літака «ЛА 5», фрагменти якого віднині перебуватимуть у дніпропетровському музеї ім. Дмитра Яворницького, були знайдені під час розкопок на одному з плацдармів біля річки Дніпро.

 Крім того, в музей Яворницького також передали фрагменти озброєння і важкої військової техніки, особисті речі солдатів, побутову військову атрибутику та гільзи. Всі вищевказані експонати були знайдені фахівцями на місцях тодішніх боїв.

 «Ми передаємо до музею понад 1,5 тисячі знахідок пошуковиків, які із землі дістали залишки зброї і снарядів – вони, як осколки війни, як і раніше знаходяться в тілі нашої землі», – заявив Олександр Вілкул.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Віце – прем’єр додав, що наступного тижня буде презентовано новий фільм «Серце України». У фільмі розповідається про п’ять визвольних операцій в часи Другої світової війни. На завершення Вілкул подякував усім ветеранам за те, що сучасне покоління українських громадян бачило справжню війну тільки в кадрах кінохроніки.

 «Я зроблю все, щоб українці не забули події тих часів і з повагою ставилися до ветеранів Великої Вітчизняної війни», – підсумував віце – прем’єр.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: