fbpx
Право

Інтерпол оголосив у розшук кандидата в мери Талліна Еріка Кросу

 Інтерпол оголосив у розшук кандидата в мери Талліна Еріка Кросу, який очолював раніше службу зовнішньої розвідки Естонії. Повідомлення про розшук Еріка Кросу було розміщено на офіційному сайті організації.

 Кросу оголосила в міжнародний розшук Російська Федерація. Він підозрюється в організації захоплення суховантажу «Арктік Сі» у 2009 році.

 Зазначимо, раніше Інтерпол відмовлявся оголошувати кандидата в мери Талліна в міжнародний розшук, оскільки вважав кримінальне переслідування Кросу в Росії політично вмотивованим. Як зазначають ЗМІ, посилаючись на естонських журналістів, поки невідомо, чому в організації змінили свою думку щодо цього.

 У прокуратурі Естонії представникам ЗМІ пояснили, що згідно з підписаною між Естонією і Росією угодою, ці держави не видають одна одній своїх громадян. Замість цього російська сторона може передати естонській владі матеріали кримінальної справи, після чого розслідування щодо Еріка Кросу проводитиметься вже місцевими слідчими органами. Однак на сьогодні, згідно зі словами представника естонської прокуратури, російськими слідчими ніякі матеріали колегам так і не були надані.

 Сам Ерік Кросу, який балотується в мери Талліна від націоналістичної партії «Союз Вітчизни – Республіка», назвав оголошення про свій розшук провокацією.

 Російське слідство пред’явило Кросу заочне звинувачення у піратстві ще в січні минулого року. Згідно з матеріалами кримінальної справи, ним було організоване захоплення суховантажу «Арктік Сі», в надії таким чином збільшити попит на надані його фірмою послуги з охорони морських перевезень. Сам кандидат на пост голови мерії Талліна свою провину заперечує, правоохоронні органи Естонії доводам російських слідчих також не вірять.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: