fbpx
Новини світу

Відмова московської влади погодити марш за «в’язнів 6 травня» була оскаржена у суді

 Організатори ходи на підтримку фігурантів «болотної справи» звернулися до суду у зв’язку з відмовою місцевої влади узгодити проведення акції 26 жовтня цього року. Про це заявив у суботу один з організаторів ходи, активіст руху «Солідарність» Петро Царьков, передають ЗМІ.

 Про те, що московська мерія відмовилася погоджувати захід за участю до тридцяти тисяч осіб, стало відомо 17 жовтня 2013 року. Влада пояснила, що заявка була подана з порушеннями: у повідомленні про акцію замість слова «хода» написано «мітинг». Після цього організатори подали заявку на іншу дату – 27 жовтень 2013 року. Ходу планують провести по тому ж маршруту, що вказали в першій заявці: від метро «Пушкінська» по вулиці М’ясницька і Бульварному кільцю до Луб’янки.

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

 За «болотною справою», яку порушили у травні минулого року, проходять приблизно 30 осіб. Зараз 12 фігурантів кримінальної справи знаходяться на лаві підсудних, ще троє були засуджені. Більшість фігурантів звинувачують у нападі на поліцейських і в участі в масових заворушеннях під час зіткнень 6 травня минулого року на Болотній площі. Правозахисники та активісти вважають, що на площі не було заворушень, а мали місце лише окремі зіткнення із співробітниками поліції.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: