fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Влада Єгипту ухвалила рішення закрити наземний кордон з Лівією

Сьогодні, 19 жовтня, Каїр закрив прикордонний перехід Ес-Саллюм, який пов’язував територію Єгипту з Лівією. Це трапилося після того, як лівійські бойовики захопили 77 єгипетських водіїв. Про це стало відомо з місцевих засобів масової інформації.
 
Лівійські бойовики, які базуються на околиці міста Адждабія, що на півночі Лівії, вже другий день утримують більше 70 водіїв-громадян Єгипту. Озброєні люди є колишніми повстанцями. За даними ЗМІ, вони загрожують розстріляти заручників, якщо влада Єгипту не звільнить з в’язниць їхніх родичів, які були затримані за контрабанду зброї. Один з лідерів бойовиків, що представився журналістам як Ахмед аль-Лібі, повідомив, що з заручниками ”поводяться добре, немов з гостями".
 
”Однак якщо влада Єгипту не буде виконувати наші вимоги і не відпустить наших родичів, які ні в чому не винні, то нам доведеться вбити цих людей. Ми надали єгипетській владі на виконання даної вимоги десять днів, два з них вже пройшло. Однак ми на цьому не обмежимося і продовжимо захоплювати громадян Єгипту. Влада Лівії на наше рішення вплинути не зможе", – заявив представник бойовиків аль-Лібі , якого цитують місцеві ЗМІ.
 
Офіційний представник єгипетського МЗС Бадр Абдель Ати повідав, що посол Каїру в Тріполі вже вийшов на зв’язок з керівництвом Лівії, а також з лідерами племен для того, щоб вони надали допомогу у звільненні єгипетських громадян з полону.
 
Проблеми з роззброєнням бойових загонів в Лівії гостро стоять після повалення режиму Каддафі. Деяка частина даних загонів дала добро на перехід під контроль офіційної влади, проте також залишилася і значна кількість бойовиків, які не підпорядковуються владі, підкоряючись тільки своїм польовим командирам. Дана ситуація створює серйозну напруженість у державі.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 

Ситуація в Лівії (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: