fbpx
Новини світу

Влада Азербайджану вручили Росії другу ноту протесту через Орхана Зейналова

 Азербайджанська влада передала російському уряду другу ноту протесту, яка пов’язана з відсутністю можливості у працівників консульства Азербайджану зустрітися з Орханом Зейналовим, затриманим у Росії за підозрою у вбивстві Єгора Щербакова.

 Нота протесту була вручена співробітниками посольства Азербайджану в Москві представникам міністерства закордонних справ Росії. У ній наголошується, що дипломатам так і не була надана можливість зустрітися з Орханом Зейналовим. Ще одне звернення з такими ж претензіями було надіслано на ім’я голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Попередню ноту протесту передали російській владі 17 жовтня. Тоді азербайджанський посол у Москві Полад Бюльбюль – огли зазначив, що Баку має намір надати Зейналову підтримку консульства. Посол зажадав пустити до підозрюваного дипломатів, він також підкреслив, що слідчі дії повинні проходити в рамках закону, а фігурант кримінальної справи має право на спілкування з перекладачем і адвокатами.

 Зазначимо, раніше різні азербайджанські відомства висловлювали невдоволення щодо проведення затримання Зейналова та освітлення цієї кримінальної справи в російських ЗМІ. Зокрема, МЗС заявив, що окремі журналісти порушують принцип презумпції невинності, називаючи підозрюваного злочинцем до відповідного рішення суду. Своєючергою, міністерство внутрішніх справ Азербайджану висловило подив у зв’язку з таким широким висвітленням у російській пресі побутової, на їх думку, події.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Орхан Зейналов 15 жовтня цього року був затриманий в Коломиї, в операції брав участь спецназ поліції. Після затримання підозрюваний був привезений до столиці і доставлений до міністра внутрішніх справ Росії Володимира Колокольцева.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: