fbpx
Політика

Євроінтеграція об’єднала всі політсили і громадянське суспільство – Арбузов

 Під час зустрічі з єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле у Брюсселі, перший віце-прем’єр України Сергій Арбузов заявив, що майбутня асоціація з Європейським союзом послужила чинником, який об’єднав усі політичні сили і громадянське суспільство в Україні. При цьому він зазначив, що навіть протиріччя сторін в окремих питаннях анітрохи не заважають головному напрямку країни – євроінтеграції.

Також Сергій Арбузов висловив упевненість в тому, що активізація діалогу між Євросоюзом і Україною дозволить подолати всі перепони на шляху євроінтеграції.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Україна продовжує прикладати зусилля для досягнення прогресу за всіма критеріями підписання документа», – додав віце-прем’єр.

Слід нагадати, що одними з найбільш пріоритетних критеріїв для підписання Угоди про асоціацію є: удосконалення закону про вибори, реформа системи правосуддя, боротьба з корупцією та інше.

Сергій Арбузов запевнив свого співрозмовника, що в Україні чудово розуміють, який обсяг роботи ще належить виконати і що на це буде потрібно не один рік. При цьому він підкреслив, що процес реформ в Україні вже став безповоротним.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він висловив надію, що Рада Європейського союзу прийме позитивне рішення щодо асоціації з Україною.

Чиновник упевнений, що ще одним важливим критерієм у відносинах України і Євросоюзу є успішне просування безвізового режиму і, за його словами, український уряд у співпраці з Верховною Радою активно працює в цьому напрямку.

За матеріалами: УНН

Читайте також: