fbpx
Право

Кабмін України вніс зміни до Порядку накладення штрафів за порушення у містобудуванні

  Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, затвердивши його в новій редакції, розширивши і деталізувавши його положення.

Згідно з порядком, затвердженим постановою уряду № 735 від 2 жовтня 2013 року, деталізовані випадки, при яких можуть накладатися штрафи, зокрема, якщо суб’єкт містобудування перешкоджає залученню його до відповідальності за порушення. При цьому якщо суб’єкт відмовляється отримувати документи, що є підставою для його притягнення до відповідальності, ці документи направляються йому рекомендованим листом.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У разі, якщо суб’єкт не надав дані про свою адресу, ці документи можуть бути спрямовані йому за адресою, вказаною в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізосіб -підприємців.

Як і раніше, накладати штрафи мають право керівник Держархбудінспекції та уповноважені ним його заступники, керівники її територіальних органів та їх заступники. За фактом зафіксованого порушення складається відповідний протокол. Справу про порушення зобов’язана розглядати посадова особа інспекції протягом 15 днів з дня отримання протоколу. За підсумками розгляду справи приймається постанова про накладення штрафу або закриття справи. При цьому документ про стягнення штрафу може бути оскаржено в судовому порядку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Штраф може бути накладено на порушника протягом шести місяців з дня виявлення правопорушення, але не пізніше, ніж через три роки з дня порушення. При цьому штраф накладається окремо за кожне правопорушення.

Штраф, як і раніше, має бути сплачений у 15-денний термін з дня отримання постанови.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: