fbpx
Без категорії

Естонська велосипедистка продає олімпійську медаль

Еріка Салумяе, дворазова олімпійська чемпіонка і відома велосипедистка з Естонії, що перемогла на Олімпіадах в Барселоні і Сеулі, повідомила, що прийняла рішення продати свої золоті олімпійські медалі, а також розпродати всі медалі, отримані на інших змаганнях. Крім того, спортсменка розпродає все спортивне спорядження.

Сама Еріка Салумяе, яка в даний час проживає в Іспанії, не стала коментувати, чим викликане це її рішення, заявивши журналістам: "Я нічого не буду коментувати".

У зв’язку з цим президент Естонського олімпійського комітету Нейнар Селі зізнався, що рішення Салумяе стало для нього повною несподіванкою. "Емоції від виграшу спортсмена належать народу, але медалі – особисто спортсмену. Продаж медалей – особиста справа спортсменки, їй і пояснювати. Повинен тільки зізнатися, що все що відбувається для мене – сюрприз", – повідомив Селі і розповів, що востаннє спілкувався зі спортсменкою близько місяця тому.

Того разу, за словами Селі, велосипедистка, яка в останні роки намагається зайнятися готельним бізнесом, попросила поширити серед спортсменів інформацію про можливість організації в Іспанії тренувального спортивного табору. Алепро продаж олімпійських медалей тоді не йшлося.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: