fbpx
Право

У Москві заарештували керівників компанії-оцінювача, що занижували ціни на держмайно

Як стало відомо, московський суд виніс рішення про взяття під варту фігурантів, які розробили корупційні схеми продажу за заниженою вартістю держмайна, що підлягає приватизації. Фігурантами цієї справи стали президент групи компанії "Аверс", відразу три керівники ТОВ "Центру оцінки "Аверс "та генеральний директор ТОВ "Оцінка плюс".

Всі вони, як повідомив представник Слідчого комітету Росії, звинувачуються за фактом замаху на комерційний підкуп і пособництва в ньому. Зокрема, наголошується, що Михайло Зельдін, який обіймав посаду президента групи компанії "Аверс", в період часу з травня до червня 2013 року вступив у злочинну змову з іншими фігурантами справи – керівниками Центру Андрієм Макаровим, Олександром Сівковим і Русланом Буценком, щоб отримати незаконну винагороду.

Ця група осіб привернула до своїх злочинних планів ще одного спільника – генерального директора ТОВ "Оцінка плюс" Артура Алексєєва, від якого зажадали передачі їм більше 23 млн рублів за штучне зниження вартості держмайна, що підлягає приватизації, що дозволяло зацікавленим особам вигідно його придбати. Співробітники СКР повідомили, що розслідування даної кримінальної справи триває.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: