fbpx
Політика

Україна і Чехія підписали угоду про екстрадицію

У четвер, 17 жовтня, уряд України прийняв розпорядження «Про підписання Імплементаційного протоколу між Кабінетом міністрів України та Урядом Чеської Республіки до Угоди між Україною та Європейським союзом про реадмісію осіб». Про це повідомляє прес-служба Кабміну. ​​

Відзначимо, що цей протокол був розроблений в державній міграційній службі України у відповідності з усіма вимогами закону «Про міжнародні договори України». Зокрема, йдеться про виконання пункту 1-го статті 16-ї Угоди між Україною та Євросоюзом про реадмісію осіб. У цьому пункті сказано, що Україна і держава-член Європейського союзу мають право складати імплементаційні протоколи, в яких містяться положення, щодо практичної реалізації даної угоди.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Додамо, що розпорядженням також схвалений і проект імплементаційного протоколу, який був розроблений чеською та українською сторонами. Крім того, повноваження на підписання вищевказаного імплементаційного протоколу були надані голові державної міграційної служби України Миколі Ковальчуку.

Повідомляється, що підписання імплементаційної протоколу є необхідним для прийняття подальших заходів з метою посилення двостороннього міжнародного співробітництва в галузі протидії нелегальній міграції. Також цей протокол необхідний для визначення порядку та регулювання створення правових підстав здійснення реадмісії осіб між Чеською Республікою та Україною.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

У імплементаційному протоколі визначаються компетентні органи, які займатимуться реадмісією осіб, а також пункти пропуску через український кордон, де і здійснюватиметься прийом-передача осіб. Крім того, визначається порядок виконання запитів про реадмісію в компетентних органах України та Чехії.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: