fbpx
Новини світу

Росспоживнагляд має намір перевірити молокозаводи в Литві і підприємства “Рошен” в Україні

  Відразу дві інспекції готується направити наступного тижня за кордон Росспоживнагляд – в Україну на підприємства корпорації "Рошен" і до Литви на молокопереробні заводи.

"Інспекції в Україну і до Литви ми направимо в понеділок", – повідомив "Інтерфаксу" у п’ятницю керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Планується, що наступний тиждень стане періодом активного вивчення ситуації на місці для визначення подальших кроків", – сказав він.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"Відповідно до доручення голови уряду РФ я відправлю бригаду в Київ розбиратися з системою контролю і з заводами. Ми провели документарну перевірку. За документами, правда, залишилися питання", – сказав він.

"Також у понеділок планується виїзд нашої бригади до Литви. Наші фахівці будуть там працювати відповідно до домовленостей, досягнутих на зустрічі в Москві з литовською делегацією", – повідомив Г. Онищенко.

У липні Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках "Рошен", через претензії до якості продукції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У середині серпня на переговорах у Москві Г. Онищенко і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк домовилися про механізм повернення кондитерської продукції "Рошен" на ринок Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство готове допустити українську продукцію на ринок РФ, але з контролем кожної партії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: