fbpx
Спорт

Естафета олімпійського вогню пройде по Івановській і Костромській областях

 

У п’ятницю естафета олімпійського вогню пройде по Івановській і Костромській областях, де вже приготувалися до його зустрічі. За задумом організаторів заходу, сьогодні вогонь сочинської Олімпіади прокотиться на турі по річці, в старовинній кареті і на російській трійці.  

 Ще до полудня вогонь прибуде в волзьке місто Плесо – знамениту мекку російських художників, де творили багато талантів, включаючи великого Левітана. Дистанцію в чотири кілометри уздовж річки пробіжать 20 факелоносців, серед яких – перший паралімпійський чемпіон світу з тхеквондо Артур Канн.  

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Вибір факелоносця не випадковий, в даний час в Іванівській області зростає і поширюється паралімпійський рух. У Костромі олімпійський вогонь понесе ковзаняр і олімпійський чемпіон Олександр Голубєв, який свого часу став першим в історії російським чемпіоном зимових Олімпійських ігор і в норвезькому Лілліхамері в 1994 році виграв для Росії забіг на 500 метрів.  

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У Костромі естафета пройде по всіх знаменитих вулицях і площах – в Іпатіївському монастирі, в альтанці Олександра Островського, біля каменя основи Костроми та пам’ятника Івану Сусаніну. По всьому маршруту – 17 км, вогонь пронесуть 70 факелоносців.  

 А напередодні олімпійський вогонь зустрічали у Володимирській області.

Естафета олімпійського вогню пройде по Івановській і Костромській областях (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: