fbpx
Політика

Президент Чехії Мілош Земан прибуде до України з офіційним візитом 20 жовтня

  20-22 жовтня відбудеться офіційний візит в Україну президента Чеської Республіки Мілоша Земана, повідомляє прес-служба глави української держави з посиланням на керівника головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрія Гончарука.

"Програмою візиту передбачені переговори президента України Віктора Януковича з Мілошем Земаном та зустрічі глави чеської держави з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим і головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком", – сказано в повідомленні.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Згідно з інформацією, в ході візиту планується обговорити широке коло актуальних питань розвитку українсько-чеських відносин, двостороннього економічного співробітництва, а також тематику європейської інтеграції України в контексті забезпечення результативності Вільнюського саміту ініціативи "Східне партнерство".

"Візит має сприяти розширенню ділових контактів та активізації інвестиційної співпраці з чеською стороною. Передбачається, що президенти двох держав візьмуть участь у роботі українсько-чеського бізнес-форуму в Києві", – сказано в повідомленні.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За словами А. Гончарука, в ході візиту заплановано підписання низки двосторонніх документів, зокрема про співробітництво в податковій, військово-технічній та міграційній сферах.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: