fbpx
Футбол

«Зараз легких ігор практично немає», – Тарас Степаненко

Півзахисник донецького «Шахтаря» поділився думкою про жеребкування плей-офф чемпіонату світу-2014, а також розповів про підготовку «гірників» до матчу з «Іллічівцем». За словами хавбека, у понеділок повернувся в Донецьк, трохи відпочив, а вже наступного дня тренувався в «Шахтарі».

«Але нічого страшного. Звичайно, ми вірили в диво, але чекали плей-офф», – зазначив Тарас.

Українець сказав, що поспілкувався з екс-«гірником» Разваном Рацем перед їхнім матчем з Естонією.

«Я сказав йому, що краще б Україні попалася Румунія! Звичайно ж, це була жартівлива розмова, ми просто посміялися», – додав хавбек.

На думку Степаненка, жереб у футболі – це річ непередбачувана. Тим більше, стверджує хавбек, слабких команд у плей-офф немає. Якщо збірна Ісландії вийшла в плей-офф, міркує українець, то це говорить про силу даної команди. Рівень збірних Франції, Румунії та Швеції всі і так чудово знають.

Як правило, розповів Тарас, у збірних грає велика частина футболістів «Шахтаря». На думку українця, Мірча Луческу в найближчому матчі зробить ставку на тих футболістів, які залишалися в розташуванні клубу. Все-таки, впевнений Степаненко, у цих гравців буде побільше сил.

«Відповідальні матчі, психологічна напруга і перельоти… Після матчів ігор важкувато повертатися. Тим більше, що до Ліги чемпіонів нам необхідно підійти свіжими», – зазначив хавбек.

Тарас вважає, що «Шахтарю» пощастило цього місяця. Спочатку попався «Іллічівець» в Кубку України, а після цього була «виїзна – домашня» гра проти донецького «Металурга».

«Взагалі зараз легких ігор практично немає», – стверджує українець.

Степаненко нагадав, що тільки з «Арсеналом» «Шахтарю» було легко грати (7:0). Взагалі, додав хавбек, зараз кожен матч важкий.

«Влітку з Маріуполя пішло багато футболістів, але команда набирає очки. Думаю, цьогоріч їм потрібно трохи притертися, а потім вже ставити конкретні завдання», – підсумував Степаненко.

За матеріалами: shakhtar.com

Читайте також: