fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

“Ведмідь-провокатор” затриманий на акції Greenpeace у Москві

Сьогодні, 18 жовтня, в гайд-парку на території Центрального парку культури і відпочинку імені М. Горького пройшла акція на захист заарештованого екіпажу судна Greenpeace «Арктик Санрайз». За словами очевидців, у заході взяли участь близько сорока осіб.

 Присутні на акції поводилися досить мирно, поліція, що знаходиться неподалік, у хід заходу не втручалася до тих пір, поки поруч із захисниками екологів не з`явився чоловік, одягнений в костюм білого ведмедя. Він приніс плакат з написом «Арктиці потрібні екологи, а не екотерористи!» І муляж мозку, на якому було написано «подарунок для Greenpeace». Учасники акції звернулися до правоохоронців із заявою про те, що ця людина – провокатор. За словами екологів, «фірмові» ведмеді Greenpeace виглядають по-іншому. Поліція порахувала, що «самозванець» може спровокувати конфлікт і затримала його.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Аналогічний інцидент стався тиждень тому, коли поліція виловила з Москви-ріки чоловіка, одягненого в костюм ведмедя.

 Нагадаємо, 30 членів екіпажу криголаму «Арктик Санрайз» з кінця минулого місяця знаходяться під вартою в Мурманській області. Вони заарештовані за акцію на нафтовій платформі «Прирозломного», що належить «Газпрому».

Полицейські виловили із Москви-ріки чоловіка в костюмі білого ведмедя (відео):

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: