fbpx
Кінотеатри

У Токіо відкривається міжнародний кінофестиваль

 

Сьогодні, 17 жовтня, в столиці Японії відкривається 26-й міжнародний кінофестиваль. За володіння престижною премією поборються 15 фільмів, причому 6 з них – прем’єри. Поза конкурсом будуть показані більше 120 картин як маститих режисерів, так і ще нікому не відомих авторів.  

 Фільмом – відкриттям фестивалю в Токіо стане картина «Капітан Філліпс». Для того щоб представити стрічку на кінофестивалі, до Японії прилетів виконавець головної ролі – блискучий Том Хенкс.  

 У найближчі дні очікується прибуття ще одного метра світового кінематографа – Роберта Де Ніро, який представить картину зі своєю участю «Малавіта», зняту французьким режисером Люком Бессоном.  

 Цього року пост директора Токійського кінофестивалю зайняв Ясуси Сііна, який заявив, що зробить кінофорум більш відкритим для простої, аж ніяк непафосної публіки. Зазначимо, що раніше керівництво Токійського кінофестивалю звинувачували в тому, що на кіноогляд неможливо потрапити звичайним глядачам – все розраховано лише на селебрітіс та представників мас-медіа. Також Сііна пообіцяв представити на цьому фестивалі рекордну кількість національних картин.

«Капітан Філліпс» (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: