fbpx
Новини світу

У Присяжнюка немає сумнівів щодо якості продукції Рошен

  У Міністерства аграрної політики та продовольства України не викликає сумнівів якість продукції, виробленої корпорацією Roshen, експорт якої заборонений Російською Федерацією.

Про це заявив глава Мінагропроду Микола Присяжнюк на брифінгу в четвер.

"Треба було запитати,  чи мив Порошенко руки… У мене сумнівів щодо якості немає", – сказав він.

Як повідомлялося, в липні Росспоживнагляд заборонив постачання в країну шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. У середині серпня на переговорах в Москві глава російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Крім того, була досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

У вересні Росспоживнагляд запропонував Україні провести документальну перевірку та інспекцію продукції Roshen.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: