fbpx
Футбол

«Міліція категорично проти повернення на “Донбас Арену”», – координатор стюардів

Координатор стюардів на «Донбас Арені» Наталія Іваненко розповіла про роботу і ставлення міліції до перспективи повернення на стадіони.

За її словами, переважна більшість конфліктів стюардів з уболівальниками пов’язана з алкоголем. На жаль, зазначає Наталія Іваненко, без алкогольних напоїв зараз не обходиться жоден футбольний матч. Інша поширена причина непорозумінь, які вимагають оперативного втручання стюардів, – це куріння. Координатор стюардів нагадала, що на «Донбас Арені» куріння заборонено повсюдно. Вона запевнила, що з курцями, які «наївно ховаються в туалетних кабінках стадіону», стюарди ведуть «постійну виховну роботу».

Відзначимо, що зараз через «розгул вандалізму» на українських стадіонах все частіше чутно вимогу повернути міліцію на трибуни. Наталія Іваненко поділилася думкою про таку перспективу.

«Сама донецька міліція категорично проти. І не тому, що не хоче брати на себе відповідальності», – розповів координатор стюардів.

За її словами, на «Донбас Арені» настільки налагоджена робота стюардів, що будь-які зміни можуть принести результати, які будуть протилежні очікуваним.

«Кажуть же: від добра добра не шукають. Сподіваюся, що ніхто не образиться, якщо я зауважу, що до стюарда з боку вболівальників лояльніше ставлення, ніж до людини у формі. Хоча стюард завжди поруч і напоготові – у підтрибунному просторі, де його ніхто навіть не бачить», – пояснила Іваненко.

Крім того, за словами Іваненко, для стюарда помітна різниця між чемпіонатом України та Лігою чемпіонів. По-перше, заявила координатор стюардів, відвідуваність на Лізі чемпіонів набагато вища, плюс вимоги УЄФА, в основному, пов’язані зі ЗМІ: у стюардів більше клопоту в ложі преси, мікст-зоні, залі для прес-конференцій і зоні для флеш-інтерв’ю.

За матеріалами: ua -football.com

Читайте також: