fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Українця, який напав на віце-консула РФ у Панамі, звинувачують у замаху на вбивство

 Глава департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс розповів, що громадянин України, який напав на віце-консула Росії в Панамі, звинувачується в замаху на вбивство.

При цьому Перебейніс також розповів, що цього молодика вже відвідав почесний консул України в Панамі, який переконався, що того містять в нормальних умовах і що він забезпечений всіма предметами першої необхідності.

«Ніяких скарг з його боку не надходило», – додав дипломат.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За словами Перебейноса, справу вже було передано до прокуратури і зараз йде слідство.

Також наголошується, що після проведення попередньої психіатричної експертизи, було прийнято рішення про необхідність проведення більш докладного аналізу психічного стану затриманого. У зв’язку з цим, 15 жовтня українця перевезли в спеціалізовану психічну клініку в Панамі.

Перебейніс додав, що посольство України в Мексиці і почесний консул України в Панамі тримають на особливому контролі цю справу.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Нагадаємо, що Олексій Лісовенко 1991 року народження з ножем накинувся на віце-консула Росії в Панамі Євгена Манілова. Місцеві ЗМІ написали, що молодий чоловік, судячи з усього, в той момент перебував під впливом наркотичних речовин.

Інцидент стався на стоянці міжнародного бізнес-центру в Панамі. Пораненого консула згодом доставили в лікарню і прооперували, а Лісовенка затримали правоохоронці.

Що спонукало хлопця накинутися на Манілова, невідомо.

За матеріалами: УНН

Читайте також: