fbpx
Економіка

Експорт українського зерна в Китай збільшиться до 5 млн тонн?

Поставки українських зернових в Китай в поточному маркетинговому році (липень 2013 – червень 2014) можуть збільшитися до 5 мільйонів тонн. Про це стало відомо від представників Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«У поточному маркетинговому році планується збільшити поставки зернових в Китай до майже 5 мільйонів тонн», – повідомили в МінАПК.

Крім того, відзначають у відомстві, експорт української олії в Китай може скласти приблизно 350 тисяч тонн.

Як розповіли в міністерстві, зараз відбувається розширення географії та асортименту продукції, яка експортується Україною. За оцінками МінАПК, в поточному маркетинговому році Україна займе друге місце в світі з експорту зернових. У цьому українська держава поступиться тільки США. Нагадаємо, що торік поставки зернових в ЄС зросли в 3 рази, досягнувши позначки в 7,8 мільйона тонн.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Крім того, в даний момент планується почати експорт й української тваринницької продукції в країни Євросоюзу. Зокрема, планується експортувати м’ясо птиці.

«Закріпившись у традиційних для нас регіонах, ми динамічно освоїмо і перспективні ринки країн Південно-Східної Азії», – запевнили в Мінагропроді.

Раніше повідомлялося, що Україна збільшила збір зерна на 16,5 %.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Нині було обмолочено 12,8 мільйона гектарів (81 %), намолочено 44,5 мільйона тонн зерна (торік – 38,2 мільйона тонн) при врожайності 34,7 ц/га (торік – 29,2 ц/га)», – заявили в МінАПК.

Крім того, міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк заявив, що з початку 2013 року, українським аграріям вдалося експортувати на 16 % зерна більше, ніж у 2012 році. Крім цього зазначив Присяжнюк,  сільгоспвиробники з України приступлять до збору пізніх зернових, як тільки в країну повернеться хороша погода.

За матеріалами: УНН

Читайте також: