fbpx
Політика

«Свободу» дозволили називати фашистською організацією – рішення суду

Печерський районний суд міста Києва в понеділок, 14 жовтня, відмовився зобов’язати депутатів від фракції «Партії Регіонів» Інну Богословську та Олександра Єфремова, а також лідера комуністів Петра Симоненка спростувати свої звинувачення у фашизмі депутатів від «Свободи». Про це стало відомо від представників ВО «Свобода».

«Справу ми програли, на жаль… Проте вже вирішили подавати апеляцію на це рішення», – зазначили юристи «Свободи».

Додамо, що юристи партії поки не отримали мотивувальну частину рішення. Тому юристи-«свободівці» поки не мають жодних подробиць щодо судового розгляду і не знають причин програшу цієї справи.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Варто відзначити, що раніше Печерський районний суд Києва кілька разів відкладав засідання за обвинуваченням «свободівців» у фашизмі через неявку відповідача.

Нагадаємо, що 29 квітня 2013 року представники фракції «Свобода» подали судовий позов за вигукування «фашисти» на адресу народних депутатів в українському парламенті. Після цього глава фракції «Свобода» Олег Тягнибок попросив голову Верховної Ради Володимира Рибака розібратися із звинуваченнями на його адресу. Зокрема, йшлося про звинувачення лідера «Свободи» у фашизмі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше повідомлялося, що 19 березня 2013 року депутати від фракції «Свобода» освистали виступ лідера фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова, який він провів російською мовою. Під час виступу Єфремова представники «Свободи» скандували «Українська!». Цим вони вимагали, щоб лідер «Партії регіонів» у Раді розмовляв державною мовою. У відповідь «Партія регіонів» почала скандувати «Фашист!» Під час виступу лідера фракції ВО «Свобода» Олега Тягнибока, що стало причиною бійки в парламенті.

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: