fbpx
Новини світу

Російський театральний діяч став кавалером Ордена Почесного легіону

Валерій Шадрін, який обіймає посаду президента Міжнародної конфедерації театральних союзів і є генеральним директором Міжнародного театрального фестивалю імені Чехова, став кавалером Ордена Почесного легіону. Вищу французьку відзнаку росіянину вручив посол Франції в РФ Жан де Глініасті.

"Ви закінчили Інститут імені Баумана. Ваша трудова біографія починалася в комсомольських, а потім продовжилася в партійних органах. Дуже скоро Ви застосували набутий досвід організаторської роботи на ниві мистецтва – очолили Управління культури міста Москви", – сказав дипломат, вручаючи нагороду російському театральному діячеві. Жан де Глініасті назвав Чеховський фестиваль "міжнародною культурною сценою" і підкреслив, що на цьому майданчику помітне місце незмінно відводиться французьким театрам. До слова, черговий фестиваль імені Чехова запланований на 2015 рік, і в його програму вже включені шість вистав режисерів з Франції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Дякуючи послу за надану честь, Валерій Шадрін підкреслив, що в Росії високо цінують французьку культуру і пишаються тим, що між країнами існують такі міцні культурні зв’язки.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: