fbpx
Політика

Путін наприкінці осені зустрінеться з прем’єром Туреччини

 Заступник глави зовнішньополітичного відомства Росії Олексій Машков розповів про те, що наприкінці цієї осені президент Росії Володимир Путін проведе зустріч з главою турецького уряду Тайіпом Ердоганом.

Машков нагадав, що в грудні минулого року Володимир Путін відвідав Туреччину, де успішно пройшло третє засідання Ради співробітництва вищого рівня.

За словами дипломата, зараз йде підготовка до четвертого засідання, яке цього разу проходитиме у Москві.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Керівники наших країн підіб’ють підсумки співпраці за рік, поставлять завдання на перспективу», – додав заступник міністра.

Як зазначив Олексій Машков, в рамках цієї Ради діють: спільна група стратегічного планування на чолі з міністрами закордонних справ, змішана міжурядова російсько-турецька комісія з торговельно-економічного співробітництва та форум громадськості, які забезпечують стабільний двосторонній діалог.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Дипломат також повідомив, що головним проектом у співпраці між Росією і Туреччиною є спорудження атомної електростанції на майданчику «Аккую» вартістю близько 20 мільярдів доларів. Крім того, йде робота і над іншим, не менш важливим проектом – будівництвом газопроводу «Південний потік».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: