fbpx
Політика

РФ хоче, щоб ЄС почав працювати над безвізовою угодою в 2014 році

 Заступник міністра закордонних справ Росії Олексій Машков повідомив, що МЗС РФ розраховує, що Європейський союз приступить до роботи над безвізовою угодою вже в  2014 році. Він нагадав, що в грудні цього року відбудеться черговий саміт Росія-Євросоюз, під час якого можна буде підвести підсумки ходу імплементації спільних кроків, а також визначитися з подальшими заходами для досягнення поставленої мети – запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок.

«Це зажадає проведення переговорів з розробки проекту угоди про скасування віз. У всякому разі, ми виходимо саме з цього завдання», – повідомив дипломат.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Олексій Машков підкреслив, що Росія має намір закликати своїх європейських партнерів до роботи над угодою з початку 2014 року.

За його словами, Росія готова до скасування візових вимог у будь-який час.

Він вважає, що зараз необхідно перевести технічну готовність до введення безвізового режиму в практичну площину, і Росія очікує, що такого ж підходу дотримуватимуться європейці.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Справа за нашими партнерами, яким належить прийняти політичне рішення про початок переговорного процесу з підготовки відповідної угоди», – сказав Машков.

Наостанок заступник голови МЗС додав, що належить перевірити реальні наміри Європейського союзу.

«Будемо чекати позитивного сигналу», – сказав Олексій Машков.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: