fbpx
Політика

Палата представників Конгресу США схвалила підвищення стелі держборгу

Слідом за сенаторами, Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про підвищення стелі держборгу і відновлення фінансування уряду, який дасть можливість країні уникнути дефолту.

"За" ухвалення цього рішення було подано 285 голосів, "проти" – 144. Згідно з прийнятим документом, передбачається відновлення бюджетних асигнувань на повноцінну роботу федеральних міністерств і відомств строком аж до 15 січня. Крім того, прийнято підвищення стелі держборгу, що дозволяє США продовжити запозичення до 7 лютого.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як передбачається, за цей період демократична адміністрація США і республіканська опозиція в Конгресі повинні будуть знайти консенсус і домовитися про середньострокові заходи щодо скорочення держвидатків і параметрах бюджету на 2014 фінансовий рік, який почався в США першого жовтня.

Нагадаємо, стеля держборгу США, встановлена законом у розмірі 16,7 трлн доларів, була досягнута ще в травні і відтоді Мінфін США використовує екстраординарні заходи, щоб уникнути дефолту за борговими зобов’язаннями країни.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Палата представників Конгресу США схвалила підвищення стелі держборгу (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: