fbpx
Новини світу

Нобелівські лауреати нагородили Шерон Стоун

Напередодні варшавського саміту лауреати Нобелівської премії миру вручили Відзнаку світу американській актрисі Шерон Стоун. 23 жовтня в столиці Польщі зірці «Основного інстинкту» буде вручена премія за заслуги в боротьбі зі СНІДом. "Премія присуджується за діяльність, яка подарувала солідарність і нову надію мільйонам людей, які боролися і борються з трагедією ВІЛ/СНІД" , – йдеться в повідомленні організаційного комітету саміту Нобелівських лауреатів.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Перераховуючи заслуги Шерон Стоун, оргкомітет назвав участь у благодійних вечорах, доходи від яких йшли на лікування хворих на СНІД; співпрацю з організацією amfAR, що займається дослідженням згубного вірусу; активну громадську діяльність актриси. 

Нагорода миру була заснована 14 років тому з ініціативи Михайла Горбачова. Щорічно премію вручають на зустрічі лауреатів Нобелівської премії миру. Цього року урочиста церемонія пройде у варшавському Великому театрі. У різні роки Нагороди світу були удостоєні актори Шон Пенн, Джордж Клуні, музиканти Боно, Енні Ленокс і багато інших.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: