fbpx
Футбол

Догравання матчу «Дніпро» – «Металіст». Харківський клуб має намір звернутися до Апеляційного комітету ФФУ

Сьогодні на офіційному сайті «Металіста» з’явилися коментарі віце-президента харківського клубу Костянтина Пивоварова про рішення КДК ФФУ щодо питання догравання поєдинку «Дніпро» – «Металіст», який, нагадаємо, був перерваний після першого тайму через відсутність освітлення на стадіоні в Дніпропетровську.

За словами Костянтина Пивоварова, «як і вся Україна, ми здивовані сьогоднішнім рішенням контрольно-дисциплінарного комітету; наскільки я знаю, в КДК ФФУ прислухалися до доводів опонентів про те, що того вечора на "Дніпро – Арені" трапився форс -мажор». Віце -президент харківського клубу зазначає, що після отримання повного рішення засідання КДК ФФУ «Металіст» займеться підготовкою апеляції на це рішення до Апеляційного комітету ФФУ. «На сьогодні створено прецедент, який може використовувати будь-яка команда для отримання вигоди. Ми переконані, що це небезпечна для українського футболу ситуація», – підкреслив один з керівників харківського«Металіста».

Костянтин Пивоваров зазначив, що під час матчу в Дніпропетровську освітлення продовжувало працювати «на всьому стадіоні окрім поля», а також нагадав про заяву «Дніпрообленерго» про відсутність проблем в енергопостачанні. «Вина за відсутність освітлення в чаші і на полі повинна лежати виключно на працівниках стадіону та приймаючій стороні – клубі. Згідно з регламентом, вони повинні були забезпечити роботу незалежного джерела живлення», – заявив Костянтин Пивоваров і додав, що в сформованій ситуації«немає ні єдиної ознаки форс -мажору, зате є безліч справедливих запитань без будь-яких відповідей».

При цьому віце – президент «Металіста» зазначив, що «гравці дніпропетровської команди прекрасно грали і вже точно не винні у трагедії». Костянтин Пивоваров вважає, що компромісним вирішенням цієї ситуації було б перегравання матчу.

За матеріалами: metalist.ua

Читайте також: