fbpx
Здоров'я

На грип захворіло 46 тисяч українців – СЕС

За даними центру грипу та ГРВІ центральної СЕС Міністерства охорони здоров’я України, за тиждень в країні було зареєстровано 46 033 осіб, хворих на грип та ГРВІ.

У той же час, стверджують медики, госпіталізували 628 осіб (1,4 % від загальної кількості хворих). За наявними даними, серед усіх госпіталізованих близько 88,7 % становлять діти у віці до 17 років. На сьогоднішній день показник захворюваності на ГРВІ та грип (сумарно) в Україні становить 46,2 випадків на 10 тисяч населення. Ця цифра на 4,1 % більша, ніж минулого тижня, стверджують медики.

Повідомляється, що серед дитячого населення України зареєстровано 30 тисяч 662 випадки захворювань на ГРВІ та грип (66,6 % від загальної кількості хворих). Ця цифра на 2,9 % більша, ніж минулого тижня.

Крім того, розподіл хворих дітей за віковими категоріями виглядає наступним чином : до 1 року – 7,9 %, від 1 до 4 років – 39,7 %, від 5 до 9 років – 27,6 %, від 10 до 14 років – 15,7 %, від 15 до 17 років – 9,1 %.

Варто відзначити, що за звітний період не було зареєстровано летальних випадків серед хворих на ГРВІ та грип. Разом з цим, повідомляють експерти, в епідемічному сезоні 2013-2014 років на території України очікується циркуляція вірусів грипу A/Victoria ( H3N2), A/California (H1N1 ) і B/Massachusetts. Додамо, що останній з вірусів є новим для українських громадян.

На думку експертів, найкращий метод для профілактики грипу – це вакцинація.

Нагадаємо, що щеплення від грипу не тільки попереджають захворювання, а й запобігають виникненню різних ускладнень. Зокрема, грип може привести до пневмонії різної тяжкості, менінгіту, отиту, загострення хронічних хвороб. У найскладніших випадках від грипу можна навіть померти – щороку фіксується близько півмільйона смертей.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: