fbpx
Політика

Кокс і Квасневський ще не знають як вирішити питання Тимошенко

   У наглядової місії Європейського парламенту в складі Пета Кокса та Александра Квасневського ще немає готових пропозицій для вирішення питання екс-прем’єра України Юлії Тимошенко. Озвучена депутатом Європарламенту Мареком Сівцем інформація про штраф у розмірі $ 200 млн доларів і інші – лише обговорювані варіанти можливих виходів з ситуації.

Саме про такий хід закритого засідання комітету Європейського парламенту з питань закордонних справ, на якому П. Кокс і А. Квасневський розповіли про виконану роботу, агентству "Інтерфакс- Україна" розповіли на умовах анонімності його учасники.

"Це не була пропозиція Кокса-Кваснєвського. Це було обговорення можливих варіантів, така мозкова атака. Пошук рішення ще триває", – пояснив співрозмовник агентства, підкресливши, що засідання проходило в закритому форматі, у зв’язку з чим той факт, що М. Сівець написав про це, викликає "здивування і засмучення".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Як стверджують учасники засідання, на обговорення було винесено два підходи до вирішення ситуації з Ю. Тимошенко: перший – за допомогою прийняття спеціального закону, другий – часткове помилування.

"Було питання – що краще зробити для того, щоб Ю. Тимошенко змогла виїхати до Німеччини на лікування: прийняти спеціальний закон або піти шляхом часткового помилування", – деталізує співрозмовник агентства.

За його словами, шлях прийняття спеціального закону "веде до проблем, так як ніхто не знає, як вирішувати ситуацію після одужання Ю. Тимошенко". "Що буде далі, коли вона пройде курс лікування через три, чотири або п’ять місяців? Вона повинна буде повернутися в Україну, в якому статусі ? Тут виникають питання, на які складно дати відповідь", – змалював обговорюваний сценарій співрозмовник агентства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Інше джерело підтвердило, що при обговоренні варіанту часткового помилування посилалися на існуюче в Польщі законодавство про скорочення терміну ув’язнення, застосування штрафу та обмеження права балотуватися на виборах.

"Вона може пожертвувати деякою сумою грошей для майбутнього країни. Їй буде надана можливість виїхати за кордон, але її статус не зміниться, вона не буде невинною. Можливо застосувати й інші обмеження, наприклад, обмеження на можливість участі у виборах на кілька років. В цілому, атмосфера була позитивною, рішення близько, і Кокс і Квасневський сподіваються, що президент України прийме їх пропозицію", – розповів учасник засідання.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: