fbpx
Футбол

У Інтерполу з’явилися питання щодо 12 матчів чемпіонату Росії

  За словами міністра спорту Росії Віталія Мутка, у Інтерполу виникло кілька питань з приводу 12 матчів чемпіонату Росії з футболу, зіграних за останні два роки. Співробітники Інтернаціональній поліції вважають, що деякі з цих зустрічей могли носити договірний характер.  

 Глава Мінспорту зазначив, що ці ж матчі викликали у свій час резонанс і в Росії. На деякі поєдинки були зроблені надто високі ставки в букмекерських конторах. «Футбольна влада, отримавши сигнал, відправляє комісарів, міняє суддівську бригаду і так далі. Повідомлення щодо 12 матчів ми отримали. Але ці повідомлення про нелогічні ставки так і не підтвердилися. Може ті, хто домовлялися, злякалися», – припустив Мутко.  

 Міністр спорту зазначив, що проведення договірних матчів стає можливим через те, що російська влада нічого не робить, щоб запобігти цій практиці. І відбувається це не через небажання, а тому, що у російських правоохоронних органів просто немає досвіду протистояння «дивним» зустрічам. «Ми б хотіли розробити національну стратегію з боротьби з договірними матчами», – резюмував міністр спорту.  

 Всього ж у 2013 році у світі виявлено 380 договірних матчів.

Договірні матчі. Грандіозний скандал (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: