fbpx
Новини світу

ЗМІ: Церква Літаючого макаронного Монстра зареєстрована в Україні?

Сьогодні в ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що в Україні зареєстрували пастафаріанську церкву, відому також під назвою Церква Літаючого макаронного Монстра. Різні видання заявляють про реєстрацію пастафаріанської церкви, посилаючись на документ, опублікований у Facebook користувачем Дмитром Гриненком. Повідомляється, що церква була зареєстрована 23 вересня як громадська організація "Українська пастафаріанськая Церква".

Пастафаріансто, яке називають Церквою Літаючого макаронного Монстра, вважається пародійною релігією. Заснував її у 2005 році Боббі Хендерсон, а причиною цьому стало рішення департаменту освіти американського штату Канзас про вивчення на шкільних курсах концепції «Розумного задуму» як альтернативу еволюційного вчення.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Боббі Хендерсон опублікував відкритий лист, в якому сповістив про віру в надприродного Творця – Літаючого макаронного Монстра. Мало того, засновник цієї релігії закликав до її вивчення в школах.

У цієї релігії є багато схожого на інші, наприклад, у пастафаріанства є вісім «Краще б ти цього не робив», що багато людей визнають еквівалентом Десяти заповідей. Вісім «Краще б ти цього не робив» описані в Євангелії від Літаючого макаронного Монстра.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: УНН , Wikipedia.org

Читайте також: