fbpx
Футбол

Дідьє Дрогба став володарем премії Golden Foot

У світі футболу існує досить цікава премія, яка називається Golden Foot. Ця премія є міжнародною футбольною нагородою, а присуджується вона футболістові, якому 29 років і більше. Переможець визначається інтернет-голосуванням. Вибір робиться з 10 кандидатів-футболістів, а визначає цю десятку номінантів спеціальна комісія, що складається з журналістів.

Цього року футбольною премією Golden Foot нагороджений Дідьє Дрогба, який захищає в даний час кольори турецького «Галатасарая». У ЗМІ пишуть про те, що цього року в список номінантів був включений португалець Кріштіану Роналду, котрому поки 28 років.

Дідьє Дрогба зумів випередити у боротьбі за премію Golden Foot таких відомих у світі футболістів, як Девід Бекхем та Ікер Касільяс. На отримання премії також претендували Френк Лемпард, Андреа Пірло, Мирослав Клозе, Андрес Іньєста, Давид Трезеге та Самюель Ето’о.

Торік премію Golden Foot отримав Златан Ібрагімович, а раніше її володарями були легендарний Роберто Баджо, зірка чеського футболу Павло Недвед, українець Андрій Шевченко, феноменальний Роналдо, а також Алессандро дель П’єро, Роберто Карлос, Роналдіньо, Франческо Тотті і Райан Гіггз.

За матеріалами: eurosport.ru, Wikipedia.org Фото: itar-tass.com

Читайте також: