fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ЗМІ: На «Фукусімі» працює український фахівець

Серед ліквідаторів аварії на атомній станції «Фукусіма -1» є і український фахівець. Про це стало відомо від гендиректора «Фукусіми».

Генеральний директор АЕС «Фукусіма -1» Масаюкі Воно заявив, що четвертий реактор атомної станції повністю зруйнувався в результаті вибуху водню.

«Тому ми за перший же рік зміцнили конструкцію. Нова будівля в даний момент досить сильна, щоб витримати черговий землетрус», – розповів генеральний директор «Фукусіми».

Крім того, генеральний директор розповів про наслідки вибуху водню на АЕС «Фукусіма-1». За його словами, після вибуху реактор атомної станції засмічений радіоактивним брудом. На сьогоднішній день першочергове завдання власника «Фукусіми», – прибрати ядерні відходи. Після цього, розповів Масаюкі Воно, за допомогою спеціального крана зі станції приберуть різні паливні елементи.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

В урядовому агентстві з природних ресурсів та енергетиці запевнили, що влада Японії вже прислухається до думки зарубіжних експертів.

«Відповідальність за ліквідацію наслідків катастрофи на атомній станції лежить повністю на компанії TEPCO. Але, звичайно ж, ми їх підтримуємо», – розповіли в агентстві з природних ресурсів та енергетики.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Представник агентства з природних ресурсів та енергетики Хіронорі Наканіші заявив, що для ліквідації наслідків аварії були запрошені фахівці з усього світу. Він зазначив, що сформувалася команда у складі шести осіб з Росії, України, Сполучених Штатів Америки, Франції та Великобританії.

Варто відзначити, що спостерігачі з урядового агентства з ядерного регулювання вже затвердили заходи з утилізації радіоактивного палива. За графіком, всі роботи на четвертому реакторі стартують в листопаді і триватимуть приблизно півтора року.

За матеріалами: УНН

Читайте також: