fbpx
Новини світу

Едвард Сноуден продовжить розкривати секрети – Лон Сноуден

  Едварду Сноудену ще є, чим поділитися з світом, і життя в Росії дозволить йому це зробити, заявив журналістам батько екс-співробітника ЦРУ Лон Сноуден після прибуття з Москви в аеропорт Нью-Йорка.

"У нього є ще багато інформації, якою потрібно поділитися", – цитує Сноудена-старшого британська газета "Дейлі телеграф".

Відповідаючи на запитання журналістів, про що вони говорили з сином під час зустрічі в Москві, Л. Сноуден сказав: "Я порадив йому залишитися. Звичайно, він може і не дослухатися моєї поради. Йому добре, він щасливий. І мій син повністю задоволений тим, що зробив".

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За словами Сноудена-старшого, якщо його син залишиться в Росії, "це дозволить йому продовжувати свою справу і домогтися того, щоб правда була розказана".

"Він не дезертир. Він отримав законний притулок в Російській Федерації, і ЗМІ повинні правильно це зрозуміти, і, я думаю, наша влада розуміє це", – сказав Л. Сноуден.

Е. Сноуден втік до Гонконга в травні 2013 року, після чого оприлюднив інформацію про секретні операції спецслужб США щодо стеження в Інтернеті.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

З 23 червня і до 1 серпня він перебував в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво". Е. Сноуден летів через Москву транзитом, але не зміг залишити столичний аеропорт через те, що його паспорт анулювала влада США.

Вашингтон домагається видачі Е. Сноудена, щоб пред’явити йому звинувачення в оприлюдненні секретної інформації.

1 серпня Е. Сноуден отримав документ про надання йому тимчасового притулку на території Росії терміном на рік і в той же день покинув "Шереметьєво".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: