fbpx
Наука

Співробітники Кримської обсерваторії виявили “потенційно небезпечний” астероїд

За словами наукового співробітника Кримської лабораторії Інституту імені Штернберга Геннадія Борисова, українські астрономи виявили астероїд, що потенційно представляє небезпеку для Землі. Даний факт – перше відкриття такого роду, зроблене в ході астрономічних спостережень з території України.

Попередні розрахунки свідчать, що розмір астероїда, орбіта якого не лежить в площині екліптики, становить близько 410 метрів. Він віддалений від Сонця на 1,3 астрономічних одиниці, максимальне видалення астероїда від нашої планети становить приблизно 1,5 млн км – це відстань у чотири рази більша, ніж відстань від Землі до Місяця.

"В ніч з 12 на 13 жовтня я спостерігав район сузір’я Жирафа, вів глибокий огляд в рамках програми пошуку комет. Саме тоді був виявлений астероїд, що отримав тепер позначення 2013 TV135. Перші спостереження показують, що він рухається швидко і знаходиться порівняно близько. Інформація про спостереження була направлена ​​в Центр малих планет, і через кілька годин його спостерігали і інші астрономи", – повідомив Геннадій Борисов, додавши, що дані про це небесне тіло вже занесені до "Переліку потенційно небезпечних астероїдів".

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: