fbpx
Політика

Глазьєв: Євроінтеграція може закінчитися для України економічною катастрофою

Підписавши Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом, Україна ризикує позбутися суверенітету в сфері торгівлі. Крім того, вона може позбутися статусу учасника в зоні вільної торгівлі СНД. Тому перед тим, як підписати відповідну Угоду, радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв радить Україні добре обміркувати своє рішення і визначитися, чи готова вона вплутуватися у таку небезпечну авантюру.

«Конструкція угоди така, що Україна позбавляється суверенітету в багатьох питаннях внутрішньої і зовнішньої політики. Зокрема, вона позбавляється суверенітету з усіх питань, які ми передали у відання Митного союзу. Україна більше не буде самостійною державою з питань торгової політики – все потрібно узгоджувати з ЄС. Через це виникає питання про те, чи втримається Україна в зоні вільної торгівлі з нами», – заявив він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У той же час Сергій Глазьєв сумнівається в готовності Євросоюзу взяти на себе фінансові зобов’язання з підтримки української економіки на першому етапі євроінтеграції України. Він пояснив, що в разі переходу України під юрисдикцію Євросоюзу останній повинен буде платити за стабілізацію української економіки. Це виллється приблизно в 35 мільярдів євро. Ще близько 150 мільярдів євро необхідно буде компенсувати Україні за погіршення умов енергетичної співпраці і перехід на європейський технічний регламент.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Ті, хто затягує Україну в цю, прямо скажемо, авантюру, не думають, хто і як за це буде розплачуватися. Цілком імовірно, що Україну чекає економічна катастрофа, а європейська допомога не прийде», – упевнений Сергій Глазьєв.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: