fbpx
Новини світу

В даний час проект створення газотранспортного консорціуму випав з порядку денного – Михайло Зурабов

  Вкладення Євросоюзом коштів у модернізацію української газотранспортної системи (ГТС) побічно буде підтверджувати намір отримувати через неї певну кількість російського газу, що може повернути актуальність переговорів про створення газотранспортного консорціуму, вважає посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

"Можливо, що це просуне переговори щодо перспектив створення газотранспортного консорціуму", – сказав він журналістам у Києві в четвер.

М. Зурабов висловив думку, що в даний час цей проект випав з порядку денного.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

"Я не думаю, що найближчим часом є серйозні передумови, щоб цей проект повернувся до порядку денного", – сказав російський посол.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Микола Азаров у вересні цього року заявив про можливість часткової консервації ГТС, обгрунтовуючи її тим, що для країни накладна підтримка потужностей ГТС на рівні 150 млрд куб. м на рік після падіння обсягів прокачування вдвічі і використання потужностей на рівні 60 %.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Не може Україна одна поодинці нести такі колосальні витрати. Може, нам законсервувати дві нитки, залишити 50 млрд куб. м?", – сказав М. Азаров, піддавши критиці відсутність підтримки Європи в цьому питанні.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: