fbpx
Економіка

Влада і бізнес хочуть зробити Україну сильною і незалежною – Рінат Ахметов

  Україні потрібні правила гри, які дозволять бути у виграші і інвесторам, і кожному громадянину країни, вважає власник групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк), бізнесмен Рінат Ахметов.

"Країна і інвестиції – це вулиця з двостороннім рухом, і нам потрібні такі правила гри, щоб всі залишалися у виграші… Щоб країна отримала нові робочі місця, нові технології і ефективне виробництво, і тоді у виграші будуть всі – вся Україна і кожен українець", – сказав Р. Ахметов у Донецьку, виступаючи на Шостому Міжнародному інвестиційному саміті" Сталий розвиток: енергоефективність, ресурсозбереження, екобезпека".

Бізнесмен висловив переконання, що сьогодні у влади та бізнесу одна мета – сильна і незалежна Україна.

"Сила – це коли нас поважають і в Росії, і в США, і в Євросоюзі. Незалежність – це коли ми не залежимо ні від Росії, ні від США, ні від ЄС ", – підкреслив Р. Ахметов.

У той же час, він висловив упевненість, що стати сильною і незалежною країною неможливо без економічного зростання, а для цього, перш за все, потрібні значні інвестиції, нові технології та ефективне управління.

"А що потрібно, щоб інвестор йшов у нашу країну швидше, ніж в інші? Правила, рівні правила гри для всіх, зрозумілі правила. Щоб у інвестора не склалося враження, що до нас він йде в костюмі, а піде у шортах. Тоді він і сам до нас не приїде, і всім про це розповість", – зазначив Р. Ахметов.

Бізнесмен висловив переконання, що Україні також потрібні чіткі правила взаємодії з інвесторами. "Щоб не вийшло так, що Україна зустрічає інвесторів в ошатній сукні, а проводжає в купальнику", – додав Р. Ахметов.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: