fbpx
Політика

Азаров зажадав перевірити готовність регіонів до холодів і снігопадів

Зима не за горами. Вже сьогодні комунальні служби повинні бути готовими до сталого життєзабезпечення всіх об’єктів в умовах холодів і снігопадів. Не виключені і надзвичайні ситуації. На них відповідні служби теж повинні вміти швидко реагувати. Перевірити, чи готові регіони до зими, прем’єр -міністр України Микола Азаров доручив віце-прем’єр-міністру України Олександру Вілкулу та міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Темнику. За його словами, відсутність тепла навіть в окремій квартирі сьогодні треба розглядати як надзвичайну ситуацію, а тому необхідно швидко працювати над її усуненням.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«У нас достатньо уроків та висновків з минулих зим – як оперативно ліквідовувати аварії, як вводити тимчасові альтернативні схеми тепло-і водопостачання, поставок продуктів першої необхідності, безперебійної медичної допомоги, як організувати допомогу людям, які опинилися без даху над головою», – зазначив Микола Азаров у ході урядового засідання.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

А для того, щоб перевірити, як працюють профільні відомства в екстремальних погодних умовах, наступного тижня у Києві та регіонах заплановано провести спільні навчання Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури та комунальних служб. Взяти участь у цих навчаннях планує і сам Микола Азаров.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: