fbpx
Політика

Rzeczpospolita: Асоціація України з ЄС залежить від протистояння Меркель і Януковича

 Доля Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом залежить від протистояння президента Віктора Януковича і канцлера Ангели Меркель. Про це з посиланням на джерела в оточенні президента Польщі Броніслава Коморовського повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

 Як стало відомо від джерел видання, подальша доля України в питанні євроінтеграції залежить від «покерной партії», яку розіграють між собою Меркель і Янукович.

 «З одного боку Віктор Янукович хоче вирішити проблему з Юлією Тимошенко з найменшими витратами, побоюючись негативної реакції українського електорату і перемоги екс – прем’єра на президентських виборах у 2015 році», – міркує джерело.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 А з іншого, запевнило джерело, Ангела Меркель відмовиться підписувати з Україною Угоду про асоціацію без звільнення Юлії Тимошенко. Тим більше, упевнений співрозмовник, канцлер Німеччини раніше дала таку публічну  обіцянку і цього чекає вся німецька громадськість.

 На думку джерела, позиція Німеччини має в цьому питанні вирішальне значення, так як за офіційним Берліном послідує більшість держав Західної Європи. У покерній партії проти Віктора Януковича у Ангели Меркель, як запевняє видання, є «сильніша карта». Зокрема, результати Вільнюського саміту не загрожують політичній кар’єрі канцлера.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Результат переговорів Києва з Брюсселем в той же час буде вирішальним для Віктора Януковича», – зазначили у виданні.

 Експерт з берлінського філіалу Ради ЄС з міжнародних відносин Олаф Боєнко заявив, що у Ангели Меркель ще немає чіткого уявлення в питанні подальших відносин Києва і Брюсселя.

 «Ангела Меркель зацікавлена ​​в підписанні Угоди про асоціацію з Україною, але лише з метою протидії наростаючому авторитаризму путінського режиму в східноєвропейському регіоні», – говорить він.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: