fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МВС України вилучило сервери файлообмінника fs.to

 Співробітники Міністерства внутрішніх справ України вилучили сервери відомого файлообмінника fs.to (колишній fs.ua). Зазначимо, що сервера правоохоронці вилучили після скарги від української антипіратської асоціації. Ця асоціація представляє інтереси компаній – правовласників із США і Європи. У загальній складності, в Україні було 48 серверів, на яких зберігалося понад 50 тисяч годин відеозаписів та аудіофайлів.

 Голова антипіратської асоціації Володимир Ілінг заявляв раніше, що файлообмінник fs.ua протягом року взагалі не реагує на претензії, продовжуючи надавати користувачам доступ до піратських копій фільмів, які йдуть в кінотеатрах. Голова асоціації підкреслив, що близько півроку тому, на даний ресурс за фактом піратства правоохоронці завели кримінальну справу.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Колишній власник українського файлообмінника Андрій Комличенко відмовився коментувати ситуацію, що склалася, але висловив надію, що цей ресурс незабаром запрацює. Як стало відомо від представників силових структур, оперативні співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України, згідно з рішенням суду, провели вилучення кешуючих серверів інтернет – ресурсу fs.to на технічному майданчику gigatrans.ua . Мета таких дій – припинення протизаконного розповсюдження піратських екземплярів літературних та аудіовізуальних творів, а також фонограм і програм.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Раніше повідомлялося, що один з найпопулярніших в Україні файлообмінників FileShare.in.ua припинив свою роботу.

 «Ми відкрили цей проект більше 6 -ти років тому, на початку лютого 2007 року. З тих пір інтернет дуже сильно змінився і актуальність подібних проектів, з часом, стала падати. FileShare тримався довго, але прийшов і його час. 31 травня 2013 року буде останнім днем роботи сайту», – заявили творці ресурсу.

 За матеріалами: сomments.ua

Читайте також: