fbpx
Новини світу

Суд Мурманська відхилив апеляційні скарги вже 15-ти активістів Greenpeace

У середу, 16 жовтня 2013 року суд Мурманська відхилив апеляційні скарги ще чотирьох членів екіпажу «Арктик Санрайз», які брали участь в акції Greenpeace біля нафтоплатформи "Приразломная"​​: механіка Джонатана Бушем з Нової Зеландії, підданого Великобританії Ентона Перрета, Гізем Акха з Туреччини і французького громадянина Франциско П’єра Пізані.

Всі активісти Greenpeace, які звинувачуються у піратстві, будуть міститися в першому слідчому ізоляторі Мурманська до 24 листопада 2013 року.

Апеляційний процес громадянки Туреччини Гізем Акха суддя намагався почати без присутності обвинуваченої, оскільки її привели в інший зал засідання. Захисник туркені цього не допустив, повідомляється на офіційній сторінці Greenpeace. У Туреччині дівчина ще продовжує навчання на кухаря. На судні Arctic Sunrise вона була наймолодшою ​​активісткою. Працювала Гізем Акха в якості помічника кока і в основному спеціалізувалася на десертах. У волонтери Greenpeace дівчина записалася 2 роки тому, коли їй виповнилося 18 років.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У попередні дні мурманський суд вже відхилив скарги на незаконний арешт одинадцяти членів екіпажу судна «Арктік Санрайз»: росіян Катерини Заспи, Андрія Аллахвердова, Романа Долгова і Дениса Синякова, трьох британських підданих Кірона Джона Брайана, Патріка Майкла Хьюетсона і Філіпа Едварда Болла, громадянина Сполучених Штатів Америки капітана корабля Пітера Уїлкокса, аргентинки Камілли Еспесіале, громадянина Італії Крістіана Д’Алессандро і громадянина Нової Зеландії Девіда Хоссмана.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Відзначимо, що сьогодні свій день народження святкує Денис Синяков, фотограф, який працював на кораблі Arctic Sunrise. Нагадаємо, Рада при президенті Росії з прав людини назвала пред’явлення звинувачень у піратстві та арешт Дениса Синякова прямим порушенням норм закону про засоби масової інформації.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: