fbpx
Економіка

Найбільше в Росії подорожчали картопля і курячі яйця

 Згідно з прес-релізом Росстату, за період з 8 по 14 жовтня ціна на картоплю в Росії зросла в середньому на 2,7 %, а вартість курячих яєць збільшилася на 4,6 %. Всього з початку поточного року картопля подорожчала на 23%. Очікується, що до Нового року вартість кілограма цих коренеплодів може досягти 25-27 рублів.

 У цілому ж ціна на плодоовочеву продукцію збільшилася на 0,2 % (цибуля ріпчаста подорожчала на 1,7 %, морква – на 1,2 %). Ціни на яблука і капусту,  навпаки, знизилися. Капуста подешевшала на 0,5 %, а яблука – на 0,9 %. Що стосується цін на інші продукти харчування, то за підсумками минулого тижня зафіксовано мінімальний спад цін. Наприклад, цукор – пісок, баранина, крупа гречана, а також пшоно подешевшали на 0,2-0,5 %.

 Ціни на автомобільний бензин і дизельне паливо зросли на 0,1 %. На цьому ж рівні зафіксована і інфляція в цілому по країні за минулий тиждень (0,1 %). В цілому за підсумками 2013 інфляція повинна скласти, 5-6%, прогнозують чиновники. Якщо 6 – відсотковий поріг не буде перевищений, це стане найкращим показником за всю новітню історію сучасної Росії. Торік інфляція склала 6,6 %.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: