fbpx
Новини світу

Медики почали збирати підписи на підтримку лікаря судна «Арктік Санрайз»

 Російські медики заявили про збір підписів на підтримку лікаря судна Greenpeace «Арктик Санрайз» Катерини Заспи, яка перебуває під вартою за звинуваченням у піратстві. Про це, 16 жовтня 2013 року, повідомляють ЗМІ.

 Збирають підписи під відкритим листом, який адресовано до Слідчого комітету і Генеральної прокуратури Російської Федерації. За останніми даними, під листом підписалося 78 лікарів.

 У посланні його автори просять правоохоронні органи звільнити корабельного лікаря. «Доктор Катерина Заспа не нападала ні на які кораблі, що не застосовувала насильства, не намагалася заволодіти чужим майном», – йдеться в листі. Також автори наполягають, щоб лікар тільки виконувала свій професійний обов’язок, і що помилково «ототожнювати діяльність медика і його пацієнтів».

 Раніше професійне співтовариство журналістів заступилося за іншого учасника справи судна «Арктік Санрайз». Йдеться про Дениса Синякова, який є фотографом і виконував редакційне завдання «Стрічки.Ру». Після арешту фотографа журналісти написали на його підтримку поруки до суду і відкритий лист, а низка інтернет – ЗМІ Росії на один день відключили ілюстрації до своїх матеріалів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Катерину Заспу затримали, а пізніше заарештували наприкінці вересня цього року разом з іншими 29 членами екіпажу корабля Greenpeace «Арктик Санрайз». Вони були поміщені під варту за акцію на нафтоплатформі «Прирозломного», яка належить «Газпрому». Екологи, двоє з яких зробили спробу висадитися на нафтову платформу, хотіли привернути увагу світової громадськості до небезпеки видобутку вуглеводнів на арктичному шельфі. У результаті весь екіпаж «Арктик Санрайз» був звинувачений за частиною 3 статті 227 Кримінального кодексу Росії («піратство у складі організованої групи»).

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: