fbpx
Новини світу

Посла Коста-Ріки викликали в МЗС Росії

 Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Коста – Ріки, і співробітники МЗС вручили йому подання у зв’язку з рішенням місцевого суду про екстрадицію в Сполучені Штати Америки російського громадянина Максима Чухарева. Про це 16 жовтня 2013 року повідомляється на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства.

 У міністерстві сподіваються, що влада Коста – Ріки в результаті «проявить відповідальний підхід і не допустять екстрадиції» Максима Чухарева.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Судове рішення про видачу громадянина Росії в МЗС назвали порушенням норм міжнародного права. «Йдеться про черговий факт застосування законодавства США до російських громадян», – йдеться на сайті відомства. Як йдеться в заяві, рішення про екстрадицію було прийнято 4 жовтня цього року окружним судом Сан – Хосе.

 Раніше, на початку вересня цього року МЗС Росії вручив ноту протесту посольству США в Москві. Даний крок був зроблений після арешту Максима Чухарева в Коста – Ріці за запитом американської влади. Також у зв’язку з даними арештом уряд Росії не рекомендував російським громадянам, до яких є претензії з боку влади США, їздити за кордон.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: