fbpx
Політика

Коморовський закликав ЄС зрозуміти, наскільки стратегічно важлива Україна

 Євросоюз повинен зрозуміти, наскільки в політичній перспективі важливим є підписання Угоди про асоціацію з Україною. Про це у Варшаві заявив президент Польщі Броніслав Коморовський.

 Зазначимо, що Польща взялася за реалізацію проекту «Східного партнерства». Деякі проблеми в Молдові та Грузії змусили Польщу приділяти особливу увагу співпраці з Україною.

 Броніслав Коморовський впевнений в тому, що Євросоюз повинен стати «привабливою формулою» для держав. За його словами, таку формулу можна реалізувати завдяки підписанню Угоди про асоціацію.

 «Зокрема, сьогодні Польща прагне реалізувати досить сміливий план, який виражений у формулі "Східного партнерства"», – розповів президент.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Броніслав Коморовський підкреслив також, що підписання Угоди про асоціацію з Україною та початок аналогічних процесів з іншими державами може стати великим успіхом для Європи.

  «Це важливий час для дії в інтересах України, який полягає в заохоченні української сторони до максимальних зусиль, щоб виконати всі умови, необхідні для підписання з ЄС Угоди про асоціацію», – додав польський президент.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За словами Коморовського, час до початку Вільнюського саміту є важливим і для «визначення» самого Євросоюзу. Президент вважає, що офіційний Брюссель повинен побачити «стратегічну важливість Угоди про асоціацію з Україною». Броніслав Коморовський переконаний, що питання подальшої інтеграції – це питання розвитку та безпеки. Саме тому, підкреслив політик, потрібно думати про об’єднання всіх народів європейського регіону та держав «Східного партнерства».

 Нагадаємо, що Україна і ЄС збираються підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі 28-29 листопада.

 За матеріалами: pravda.com.ua

Читайте також: