fbpx
Політика

Київ і Євросоюз шукають компромісне рішення щодо запровадження Україною антидискримінаційного законодавства

  В Україні відпрацьовують різні варіанти, які дозволили б перейти до другої фази виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з Євросоюзом без прийняття антидискримінаційного законодавства.

"Було б недоцільно не думати про інші варіанти. Адже ми бачимо, що сьогодні, на жаль, в українському суспільстві це не знаходить підтримки, а в українському політикумі немає консенсусу щодо внесення змін", – повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс- Україна" заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров.

За його словами, це питання є "каменем спотикання" і поки сторони шукають компромісне рішення.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Якщо не знаходимо компромісу, то потрібно шукати інші механізми, яким чином вийти з цієї ситуації. Існують різні напрацювання", – додав дипломат.

Одним з варіантів, який розглядає українська сторона, є закріплення повноважень з нагляду за ситуацією з дискримінацією, зокрема, щодо сексуальної ознаки, за омбудсменом.

"Розглядаються й інші варіанти, але вони повинні бути прийнятні для європейської сторони", – підкреслив А. Олефіров.

За його словами, на жаль, поки компроміс у цьому питанні не знайдений і європейська сторона наполягає на внесенні змін до Кодексу законів про працю.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як відомо, Київ і Брюссель сподіваються оголосити про перехід до другої фази виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС під час саміту "Східного партнерства" у листопаді у Вільнюсі. Однак для цього Києву варто прийняти необхідне законодавство, у тому числі закон про протидію дискримінації в Україні, що передбачає заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: