fbpx
Право

Держдума прийняла в першому читанні закон про номер виклику екстрених служб 112

Депутати Держдуми РФ схвалили у першому читанні законопроект, що зобов’язує російських операторів надавати інформацію про місцезнаходження абонента, що дзвонить за єдиним номером виклику екстрених служб 112.

Як зауважив заступник голови Держдуми Сергій Железняк (ЄР), виступаючи на пленарному засіданні, «в момент екстреного виклику, який у більшості апаратів передбачений, будуть фіксуватися і координати місця розташування людини, яка відправила такий виклик».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами парламентарія, це нововведення дозволить більш оперативно прибувати на місце надзвичайної ситуації, щоб вчасно встигати надавати допомогу тим, хто опинився в біді. Дуже часто, людина, опинившись у важкій ситуації, не може зрозуміло пояснити співробітникам екстрених служб, де вона знаходиться і куди їм слід приїжджати.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Цей закон дозволить рятувати людські життя», – заявив віце-спікер. Після остаточного ухвалення закону кожен користувач послуг зв’язку отримає можливість здійснити безкоштовний виклик екстрених оперативних служб (пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги, аварійної газової служби та інших служб ) за допомогою набору єдиного номера виклику .

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: